۱۳ فروردین ۱۴۰۱، ۲:۵۱

گزارش مهر؛

مهربانی با طبیعت در روز ۱۳ بدر / سرمایه‌های طبیعی را حفظ کنیم

مهربانی با طبیعت در روز ۱۳ بدر / سرمایه‌های طبیعی را حفظ کنیم

گناوه- آیین سیزده بدر از آیین های کهن میان ایرانیان است اما برگزاری آن باید همراه با مراقبت و مواظبت از طبیعت و منابع و سرمایه های طبیعی که امانتی در دست ما برای آیندگان است، باشد.

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها – عصمت اسماعیلی؛ سیزدهم فروردین در فرهنگ ایرانی، به عنوان روز سیزده بدر و روزی که با حضور در دامان طبیعت سپری می‌شود شناخته شده است و ایرانیان از گذشته بر این باور بوده‌اند که روز سیزده فرودین را باید با حضور در بیرون از خانه و طبیعت و همراه با سرسبزی و طراوت بهار در دامن سبزه‌ها بگذرانند.

در این روز، مردم سبزه‌های خود را که پیش از عید برای سرسبزی سال جدید تهیه کرده‌اند، به همراه مابقی وسایل مورد نیازشان بر می‌دارند و به گردش می‌روند تا عصرگاهان در پایان تفرج خود، سبزه‌هایشان را نیز به دست آب بسپارند.

هر سال با فرارسیدن سیزدهمین روز از سال جدید که پایان تعطیلات نوروز به حساب می‌آید ایرانیان با حضور در دامان طبیعت و تفرجگاه‌ها این روز را در کنار خانواده و اقوام و خویشاوندان سپری می‌کنند تا سال جدید کاری را با روحیه مضاعف آغاز کنند.

شادی خانواده‌ها و بازی کودکان و نوجوانان و دور همی هایی خانوادگی و اقوام و خویشاوندان که یادآور فرهنگ غنی ایرانیان برای همدلی و محبت و حفظ روابط اجتماعی و احترام به این روابط بوده است در این آئین شکل و نمود خاصی دارد و همه ما از این روزها خاطرات زیادی داریم.

امسال پس از دو سال از شیوع ویروس کرونا که شرایط ویژه و خاصی همراه با محدودیت‌ها به وجود آورد و حتی بر این آئین نیز در دو سال گذشته سایه افکند، با فروکش کردن شیوع این بیماری و برداشته شدن محدودیت‌ها بار دیگر بسیاری از خانواده‌ها این روز را به دامان طبیعت می‌روند و در صدد برگزاری این آئین و سنت دیرینه و زیبا هستند.

اما روز انس با طبیعت در ۱۳ فروردین ماه که به رسم دیرین و سنت گذشته ایرانیان سنتی نیک و زیبا است باید با نگاه مراقبت و حفاظت از محیط زیست برگزار و همراه شود، چراکه اگر در روز طبیعت اقدامات ما باعث آسیب به محیط زیست و تخریب آن شود، همان داشته‌های طبیعی و سرمایه‌های محیط زیستی برجای مانده نیز از بین خواهد رفت و روز توجه به طبیعت به روز نابودی آن تبدیل می‌شود.

آموزه‌های دینی و فرهنگ اصیل و غنی ایرانی اسلامی در راستای حفظ و حراست از طبیعت، تاکید بسیار دارد و با توجه به فصل گلدهی گیاهان و زایش حیوانات در فصل بهار، برگزاری این جشن در روز طبیعت را باید به گونه‌ای انتخاب کرد که از پوشش گیاهی و جنگلی کمتری برخوردار باشد و از آزار و اذیت حیوانات خودداری کرده و آرامش آنها را برهم نزنیم.

مهربانی با طبیعت در روز ۱۳ بدر / سرمایه‌های طبیعی را حفظ کنیم

تخریب سرمایه‌های طبیعی تجاوز به اموال همه مردم

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از اهداف منابع طبیعی جهت جنگل کاری، ایجاد تفرجگاه‌های عمومی برای استفاده آحاد مردم است.

زبیده دهداری افزود: طی سال‌های گذشته جنگل‌های روستاهای کمالی، چهار روستایی، پوزگاه، کدایی و مناطقی مانند چاهک و روستاهای گردشگری در شهرستان گناوه بیشترین محل حضور مردم در سیزده بدر را به خود اختصاص داده است.

دهداری خاطر نشان کرد: با شروع فصل گرما آتش سوزی یکی از مهمترین و خطرناک‌ترین عوامل تخریب و نابودی جنگل‌ها و مراتع در سرتاسر جهان به شمار می‌آید و استان بوشهر و شهرستان گناوه به دلیل شرایط آب و هوایی از این قاعده مستثنی نیست و متأسفانه آتش سوزی همه ساله سطوح وسیعی از این منابع ارزشمند را تهدید می‌کند و خسارت‌های فراوانی به بار می‌آورد که جبران این آسیب‌ها، سرمایه‌های ملی را هدر خواهد داد.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گناوه یادآور شد: این سرمایه‌های طبیعی، در واقع سرمایه تمام افراد یک کشور محسوب می‌شود و تخریب آنها در حکم تجاوز به اموال همه مردم است، بنابراین، تلاش برای حفظ و صیانت از این دارایی‌ها از جمله وظایف انسانی همه آحاد جامعه است.

مهربانی با طبیعت در روز ۱۳ بدر / سرمایه‌های طبیعی را حفظ کنیم

در طبیعت آتش روشن نکنیم

وی یادآور شد: گشت زنی مستمر مأمورین یگان حفاظت اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گناوه در ایام تعطیلات نوروز و ١٣ بدر جهت پیش گیری از تخریب، ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی ملی، آتش سوزی، و احتمال هر گونه آسیب به مراتع و جنگل و حفظ صیانت از اراضی ملی از برنامه‌های این اداره است.

دهداری یادآور شد: به افرادی که برای گردش به خصوص در ۱۳ فروردین وارد طبیعت می‌شوند توصیه می‌شود از آتش افروزی در طبیعت و در محدوده جنگل‌ها و مراتع جدا خودداری کنند.

وی گفت: در صورت روشن کردن آتش در مواقع اضطراری، پس از پاک کردن محل از خار و خاشاک و برگ‌های درخت، محصور کردن محل روشن کردن آتش با سنگ، حصول اطمینان از خاموش شدن کامل آتش قبل از ترک محل، اقدام به خاموش کردن آتش سوزی‌های با وسعت کم با پاشیدن خاک، آب و کوبیدن سرشاخه درختان مد نظر قرار گیرد.

وی گفت: اجسامی مانند بطری شیشه‌ای و پلاستیکی نباید در طبیعت رها شوند زیرا اقلامی ماننده شیشه گاهی مانند یک ذره بین عمل کرده و با تابش نور خورشید باعث آتش سوزی گیاهان و علف‌های خشک می‌شوند همچنین از انداختن ته سیگار و چوب کبریت در طبیعت خودداری شود.

وی تاکید کرد: برای مهار آتش و اطلاع به مسئولین و ارگان‌های محلی مربوط، در صورت مشاهده دود و آتش در عرصه‌های طبیعی و در صورت هرگونه تخریب و احتمال هرگونه آسیب به مراتع و جنگل با شماره تلفن‌های رایگان ۱۵۰۴، ١٣٩ تماس حاصل کنید.

مهربانی با طبیعت در روز ۱۳ بدر / سرمایه‌های طبیعی را حفظ کنیم

پسماندها را در طبیعت رها نکنیم

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان گناوه در گفتگو با خبرنگار مهر در توصیه به شهروندان و مسافران در روز طبیعت با آرزوی اینکه روزی خوب در کنار خانواده سپری کنند اظهار داشت: به شهروندان و مسافران و گردشگران توصیه می‌شود برای خرید و جابجایی وسایل از کیسه‌های پلاستیکی استفاده نکنند و به جای آن از کیسه‌های پارچه‌ای یا زنبیل استفاده شود.

کامبیز عبدالهی افزود: یکی از موارد در روز طبیعت برافروختن آتش به منظور استفاده است که توصیه می‌شود از برافروختن آتش در طبیعت خودداری کنند و و در صورت روشن کردن آتش پس از استفاده و قبل از ترک محل آن را کاملاً خاموش و سرد کنید و از خاموشی کامل آن اطمینان یابید.

وی گفت: همشهریان و مسافران توجه داشته باشند برخی از پسماندها مانند پوست تخم مرغ، میوه‌ها، سبزیجات، آجیل و … (البته این مواد نباید حاوی روغن‌ها، چربی، گوشت و محصولات لبنی باشند) را می‌توان در گودال کوچکی پای درختی دفن کرد تا پس از مدتی تبدیل به کود شوند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه یادآور شد: در هنگام حضور در طبیعت از نزدیک شدن به حیات وحش و جا به جایی این گونه‌ها بشدت خودداری شود.

وی با تاکید بر اینکه در هنگام حضور در طبیعت مراقب گونه‌های گیاهی باشیم و به آنها آسیب نزنیم اضافه کرد: شکار و صید به شدت به طبیعت آسیب می‌زند و باید از آن خودداری کرد.

وی تصریح کرد: استفاده از ظروف یک بار مصرف و همچنین از ایجاد آلودگی صوتی در طبیعت خودداری شود.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست گناوه ادامه داد: مسافران و همشهریان در هنگام حضور طبیعت کیسه زباله جهت جمع آوری پسماندها در پایان روز همراه خود داشته باشیم و حتماً زباله‌ها را از طبیعت خارج کنند و آنها را در طبیعت، جنگل، ساحل رها نکنند و پس از جمع آوری آنها را به اولین محل جمع آوری پسماندها که توسط خدمات شهرداری و دهیاری‌ها تعیین شده منتقل کنند.

وی گفت: در ایام تعطیلات نوروزی فعالیت‌های گسترده زیست محیطی در قالب ایستگاه استقبال از مهمانان نوروزی توسط اداره حفاظت محیط زیست شهرستان گناوه انجام شد و بروشورهای رعایت موارد زیست محیطی و توزیع کیسه‌های جمع آوری پسماند بین مسافران و گردشگران صورت گرفت.

وی خاطر نشان کرد: امید است حفظ موارد زیست محیطی به عنوان یک فرهنگ در میان همه آحاد جامعه هر چه بیشتر نهادینه شود و همواره شاهد رعایت این موارد از سوی هموطنان باشیم.

مهربانی با طبیعت در روز ۱۳ بدر / سرمایه‌های طبیعی را حفظ کنیم

همواره به یاد داشته باشیم که نعمت‌های بیشماری که خداوند بی منت در اختیار ما قرار داده را شاکر باشیم و نگذاریم روزی فرا رسد که نتوانیم از مواهب این طبیعت زیبا بهره مند شویم و تلاش کنیم همگی با دیدبانی طبیعت، این امانت گرانبها را بدون آلودگی و تخریب به نسل‌های آینده هدیه دهیم.

از سوی دیگر ویروس منحوس کرونا هنوز به طور کامل ریشه کن نشده و خطر شیوع مجدد آن وجود دارد لذا باید مراقب باشیم دورهمی‌های خانوادگی سیزده بدر به کانونی برای شیوع گسترده ویروس تبدیل نشود و جمع‌های خانوادگی با توجه به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باشد تا تبدیل به کانونی برای شیوع گسترده ویروس کرونا نشود.

کد خبر 5457380

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha